Rovide Bigård.

 

Denna sida under uppbyggnad. Bilder och mer info kommer. 

Vi har sju samhällen nära oss. Varje producerar honung till sig själva och vi tar hand om överskottet.  Vi slungar och tar hand om honungen själva på gården. Vi tar aldrig mer från samhället än vad som är ett överskott. Sparar också fyllda honungsramar till vårvintern så vi kan fylla på med extramat i mars-april då yngelsättningen tar fart. Mest mat går åt när de nya för året ska födas. DÅ är det viktigt att ha extra mat.

Våren och sommaren 2018 är varm och torr. Våren då allt gick i blom samtidigt innebar en hektiskt tid för våra bin. De drog in mycket, jobbde så mycket de mäktade med och det var ett liv, surr och rörelse runt omkring oss vilket var ljuvligt. 

NU, 12 juli 2018 gäller det att hålla koll på att de har mat så att drottningen inte går i vila. Det vore kanske inte så farligt OM det var så att...Samhällets invånare som ska se till att de klarar vintern kläcks i augusti. Om det inte finns nya bin då är det fara å färde att samhället inte överlever. Inget drag (det heter så när bina hämtar in mat) inga ägg. Honungen som tidigare svämmade över i kuporna går nu tillbaka ner till dom. (Inte allt då de drog in mycket i våras). 

Vi har honung till försäljning hemma på gården i Lojsta. Drop-in då skylten är framme eller ring och kolla läget.  
Levererar till Hemse och Visby vid överenskommelse. 

Under 2019 kommer vi att kunna erbjuda mindre grupper att vara med och slunga honung. 

2018 års pris. 
350 gr burk: 50 kr
500 gr burk: 75 kr
Hink 2 kg: 250 kr

Innehar F-skattsedel. Betalning via swish, kort eller kontanter.