SNART MAJ 2021
Ett år går så fort. Vi tänker alltid, allt ska bli klart i april nästa år. Ok ja, det hinner vi men det är inte mer så. April månad innebär också att veden inför kommade vintrar ska bli klar. Mycket gott utomhusarbete då dagarna med go värme uteblivit
Nu är det full fart med att göra kanoterna fina inför säsongen i träsken. Våra kanoter (som egentligen är kanadensare) är ju bara i träsken i Lojsta och på vintern förvaras hemma hos oss. Nicke slipar och donar och gör dom fina. Vi har köpt en ny roddbåt också. 

Vad gäller bina så har vi tyvärr förlorat två samhällen utav 12 och nu väntar vi på dag då det är lite varmare så vi kan ta en ordentlig titt  ner i kuporna. 
göra rent bottnar, kolla om drottningen lagt ägg samt sätta på spärrgaller. Förhoppningsvis slungar vi i början av juni och då vanskas det nyskördad honung. Njut av maj månad, det gör vi!
 

Livet i en bigård ska jag skriva och berätta lite om här. Jag och Nicke började med bin 2015 efter att ha gått en studiecirkel i ämnet. Känner att efter fem år så har jag ännu mycket kvar att lära:) Första slungningen för i år (2020) är gjord, nu finns gott om honung både till vårt egna behov och till försäljning. Välkomna att följa oss i Livet som biskötare. 

Läs hela inlägget »
Etiketter: livet i bigården