Rovide Bigård

Vi har 10 samhällen nära oss. Tyvärr förlaorade vi två samhällen vintern 2020-2021. Varje samhälle producerar honung till sig själva och mer därtill, vi tar hand om överskottet.  Slungar och all hantering av honungen gör vi själva på gården. Vi tar aldrig mer från samhället än vad som är överskottet.  Sparar också fyllda honungsramar till vårvintern så de kan kan bli extramat i mars-april då yngelsättningen tar fart. Mest mat går åt när de nya för året ska födas. DÅ är det viktigt att ha extra mat ifall det blir en köldknäpp sent på våren.

Våren 2021 är har varit kall med några dagars värme. All vår honung är slut så vi längtar nu efter nyskördad honung, det allra viktigaste nu är att bina får dagar där de drar in mat till alla nya bin som är på gång att födas. 

Vi har honung till försäljning hemma på gården i Lojsta. Drop-in då skylten är framme eller ring och kolla om vi är hemma. 
Levererar till Hemse och Visby vid överenskommelse. Vi är mer eller mindra dagligen vid Lojsta slott från halva juni -halva augusti och kommer då ha försäljning, alltid med provsmakning, där.

Inga fasta tider dock, sätter upp skylt vid bilen då det finns honung med. 
 

Priser: 
500 gr burk: 80 kr. Vi köp av tre burkar eller fler 75 kr/burk
350 gr glaburk: 65 kr. 
2 kg i hink: 290 kr

Hör av er om ni önskar andra kvantiteter så ordnar vi det när vi slungar. 

Vi har renat täckvax från skattramar.  

Innehar F-skattsedel. Betalning via swish, kort, faktura eller kontant. 

loading...

Bin och honung