Lojsta Slotts Hembygdsförening

Välkomna till Lojsta Slott          
Här finns ett av Gotlands naturskönaste omgivningar som bär en historia med anor från medeltiden. Lojsta Slott är inte ett "slott" med tinnar och torn, utan en fornlämning av en borg som härstammar från tiden långt innan Valdemar Atterdag kom till Gotland. Lojsta är unikt på Gotland för sina insjöar (på gotländska träsk).
 
På området som ägs och förvaltas av Lojsta Slotts Hembygdförening finns en rekonstruerad järnåldershall. Lojsta slott är så mycket mer än ett naturskönt område. Här kan man fiska, paddla kanot, bada och njuta av naturen.
Nationaldagen (6 juni) firas med Motorhistoriska fordonsdagen som bjuder på nostalgi i stora mått. 
Riddarnatten på dramatik och historia för stora och små." med tinnar och torn, utan en fornlämning av en borg som härstammar från tiden långt innan Valdemar Atterdag kom till Gotland. Lojsta är unikt på Gotland för sina insjöar (på gotländska träsk).
 
På området som ägs och förvaltas av Lojsta Slotts Hembygdförening finns en rekonstruerad järnåldershall. Lojsta slott är så mycket mer än ett naturskönt område. Här kan man fiska, paddla kanot, bada och njuta av naturen. Under sommarveckorna 2021 finns det ett café som huserar i stugan på området. 

2017 har Lojsta slotts hbf och Samfällighetsföreningen för Lojstaträsken på ideell väg anlagt en ny badplats/badbrygga vid Broträsk. Var rädd om den!

Informationsskylt finns nära badplatsen, läs gärna den. 
Den är gjord i samverkan med Leader Gute, Gotland. 


 

Övernattning

Vid Lojsta slott kan man tälta på angiven plats i mån av plats. Området är skyltat. 50 kr/tält och natt. 

Husbilar och husvagnar är välkomna att stå på parkeringen på anvisad plats.  100 kr/ekipage. Vid betalning ska registeringsnumret uppges.  Betalning sker via Swish eller Paypal. 

Pia Hederstedt är kontaktperson. Anslag finns vid Lojsta slott om plats och betalning.