Välkomna till Lojsta Slott
        

Här finns ett av Gotlands naturskönaste omgivningar som bär en historia med anor från medeltiden. Lojsta Slott är inte ett "slottVälkomna till Lojsta Slott
        
Här finns ett av Gotlands naturskönaste omgivningar som bär en historia med anor från medeltiden. Lojsta Slott är inte ett "slott" med tinnar och torn, utan en fornlämning av en borg som härstammar från tiden långt innan Valdemar Atterdag kom till Gotland. Lojsta är unikt på Gotland för sina insjöar (på gotländska träsk).
 
På området som ägs och förvaltas av Lojsta Slotts Hembygdförening finns en rekonstruerad järnåldershall. Lojsta slott är så mycket mer än ett naturskönt område. Här kan man fiska, paddla kanot, bada och njuta av naturen. Midsommar bjuder på tradition och Riddarnatten på dramatik och historia för stora och små." med tinnar och torn, utan en fornlämning av en borg som härstammar från tiden långt innan Valdemar Atterdag kom till Gotland. Lojsta är unikt på Gotland för sina insjöar (på gotländska träsk).
 
På området som ägs och förvaltas av Lojsta Slotts Hembygdförening finns en rekonstruerad järnåldershall. Lojsta slott är så mycket mer än ett naturskönt område. Här kan man fiska, paddla kanot, bada och njuta av naturen.
2017 har Lojsta slotts hbf och Samfällighetsföreningen för Lojstaträsken på ideell väg anlagt en ny badplats/badbrygga vid Broträsk. 

Riddarnatten på dramatik och historia för stora och små. MIssa inte den. Alltd torsdag vecka 27.